top of page

La supervisió de la tesis doctoral.

Com prevenir i encarar problemes i incidents?

Vols col·laborar amb nosaltres i rebre assessorament personalitzat?

Has experimentant algun problema o incident que no saps com resoldre? T’agradaria rebre assessorament personalitzar del nostre equip d’assessores en l’anàlisi i resolució de l’incident? Vols saber com evitar que torni a passar? O senzillament tens ganes de col·laborar en el projecte?

Per col·laborar amb nosaltres, només has de:

  1. Descarregar-te la versió reduïda de la pauta PhD-PANIC,

  2. Utilitzar-la per explicar-nos algun incident o problema que hagis experimentat com a supervisor/a (pots veure’n un exemple a la dreta), i

  3. Enviar-nos-la a researcher-development@blanquerna.url.edu

Aviat et contestarem per programar una sessió d’assessorament gratuït en la que t’ajudarem a identificar les causes de l’incident, definir estratègies de resolució i prevenció i resoldre dilemes i tensions associades.

 

Per altra banda, com un dels objectius del projecte és continuar ampliant aquesta web amb materials didàctics per la millora de la supervisió doctoral, la pauta PhD-PANIC que ens hagis enviat podrà servir d’inspiració per a l’elaboració de Guies de resolució de casos. Evidentment, garantint en tot moment, l’anonimització  dels actors i contextos implicats per evitar-ne el reconeixement i amb la teva prèvia revisió i autorització de la publicació del material.

Des de fa un parell d’anys co-superviso la tesi d’un estudiant, en Marc, juntament amb la IP del meu grup. Normalment, l’estudiant i jo ens reunim setmanalment per a fer un seguiment de les anàlisis i de l’avenç de la tesi, i un cop cada dos mesos ens trobem els tres i l’estudiant presenta els últims resultats. És a dir, el seguiment diari i continuat de la tesi el duc a terme jo. El problema és que des de fa uns sis mesos, la cosa no avança. L’estudiant està bloquejat. Res del que discutim a les reunions es materialitza en les anàlisis i ell cada cop està més desmotivat i negatiu. En les últimes dues reunions amb la co-directora, hi ha hagut diversos moments de tensió ja que ella també veu que la tesi no avança i ens en demana explicacions. A més, vaig  coincidir amb ella en una reunió i em va comentar que estava molt descontenta amb aquest estudiant i vaig sentir que qüestionava la meva feina com a co-director.

 

No sé com desbloquejar aquesta situació. La responsabilitat de que l’estudiant avanci és meva però jo tinc poca experiència i no m’he trobat amb altres casos així mai. Sé que alguns companys meus en alguna ocasió han optat per fer ells les anàlisis o escriure els articles... A mi m’interessa molt que la tesi tiri endavant i, sobretot, publicar; m’aniria bé per a poder optar a una plaça d’agregat.

Exemple de relat d'incident (aprox. 250-300 paraules):

bottom of page