top of page
Accés_quest

Desenvolupament de la identitat dels investigador/es novells:
Recerca dins i fora de l’àmbit acadèmic

La majoria de persones amb doctorat (PhD) desenvolupen la seva carrera fora de l'acadèmia. Poc se sap sobre els tipus de llocs de treball als que accedeixen, les carreres que desenvolupen i les habilitats i coneixements necessaris per aconseguir i desenvolupar les seves feines. Tampoc sabem què busquen les persones que contracten doctor/es i com els mercats laborals regionals, nacionals i globals influeixen en la contractació de doctorat/des i la recerca de feina.

El nostre objectiu és conèixer les experiències i trajectòries dels investigadors/es que inicien la seva carrera professional, així com dels ocupador/es d'Espanya, Finlàndia i el Regne Unit, i utilitzar els resultats per reajustar la formació doctoral i crear recursos professionals. En concret, explorarem a) trajectòries professionals no acadèmiques des del doctorat fins a la feina actual; b) els motius pels quals els i les ocupadores contracten persones amb doctorat en diferents països; c) la influència dels mercats laborals regionals i mundials en la presa de decisions professionals

 

Per a saber més sobre les trajectòries professionals dels investigadors que inicien la seva carrera més enllà de l'àmbit acadèmic, et convidem a respondre el següent qüestionari: 

A continuació, trobaràs la informació sobre els objectius d’aquest estudi i els detalls de la participació que et demanem. Dona't un temps per llegir atentament la informació abans de confirmar la teva participació. Si hi ha alguna cosa que no quedi clara o si desitges més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres a annasb4@blanquerna.url.edu

Per què estem fent aquest estudi?

Molts graduats i graduades de doctorat treballen en llocs de treball fora de l'acadèmia. Poc se sap sobre els tipus de llocs de treball als que accedeixen, les carreres que desenvolupen i les habilitats i coneixements necessaris per aconseguir i desenvolupar les seves feines. Tampoc sabem què busquen les persones que contracten doctor/es i com els mercats laborals regionals, nacionals i globals influeixen en la contractació de doctorat/des i la recerca de feina. Per això, en aquest projecte explorem els contextos que conformen les trajectòries professionals dels investigadors i investigadores que inicien la seva carrera a Europa. Ens centrem en les teves experiències professionals i els factors que han influït en el desenvolupament d’aquestes trajectòries més enllà de l'acadèmia. 

Quins són els objectius específics?

El nostre objectiu és conèixer les experiències i trajectòries dels investigador/es que inicien la seva carrera professional, així com dels ocupador/es d'Espanya, Finlàndia, el Regne Unit i Suïssa, i utilitzar els resultats per crear una formació útil i recursos professionals. En concret, explorarem a) trajectòries professionals no acadèmiques des del doctorat fins a la feina actual; b) els motius pels quals els i les ocupadores contracten persones amb doctorat en diferents països; c) la influència dels mercats laborals regionals i mundials en la presa de decisions professionals. El projecte està finançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación; “Proyectos de I+D+i» de los Programas Estatales de Generación de Conocimiento y Fortalecimiento Científico y Tecnológico del Sistema de I+D+i y de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad.

Per què m'han convidat a participar-hi?

T'hem convidat a participar perquè ets doctor/a que treballa fora de l'acadèmia o una persona responsable de la contractació de doctor/es.

Haig de participar-hi?

La teva participació en aquesta recerca és totalment voluntària i pots fer preguntes sobre l'estudi abans de decidir si participar o no. Si acceptes participar, pots retirar-te de l'estudi en qualsevol moment i sense penalització, comunicant aquesta decisió a les investigadores, i les teves dades seran destruïdes. També pots optar per no respondre a una pregunta concreta i continuar participant en l'estudi.

Què passarà en l'estudi?

Si decideixes participar en l'estudi, se't demanarà que signis un formulari de consentiment. Després d'això, la participació pot incloure: a) respondre preguntes en línia; b) ser entrevistat en línia; i c) que et contactem, si hi estàs conforme, en una data posterior si tenim més preguntes. (Per a més informació sobre l'ús de les teves dades, consulteu l'apartat 8)

Hi ha algun risc potencial per participar-hi?

Aquesta investigació té com a objectiu comprendre les experiències d'investigador/es novells i ocupador/es en contextos no acadèmics. Reflexionar i parlar de les teves experiències laborals pot implicar alguna crítica implícita o explícita a la vostra institució o organització, a un/a col·lega o a altres persones relacionades amb el teu context laboral. Sigui el cas o no, per tal de protegir la seva identitat i permetre-li parlar lliurement, les dades personals seran anonimitzades segons correspongui.

 

A més, és possible que en algunes circumstàncies la reflexió sobre les teves experiències reveli una experiència insatisfactòria o angoixant. Si és així, t’animem a fer-nos-ho saber i estarem encantades d'interrompre l'entrevista i ajudar-te a resoldre la situació.

 

Independentment de si decideixes participar-hi, pots trobar alguns recursos útils dels nostres anteriors estudis aquí.: https://www.researcher-identity.com/erasmusproject. D'especial interès pot ser el següent enllaç: https://www.researcher-identity.com/careers . Tot i que aquests recursos es van desenvolupar en gran mesura per donar suport als investigadors i investigadores novells, ja que ofereixen informació sobre els tipus de dificultats que els graduats de doctorat poden experimentar en les seves carreres, també poden ser útils per a les persones que contracten doctor/es.

Què passa amb les dades de recerca facilitades?

Totes les teves dades seran anònimes: se t’assignarà un pseudònim o podràs triar-lo tu mateix/a. Mantindrem un arxiu digital i un arxiu en paper en el qual es relacioni el teu nom real amb el pseudònim de forma segura durant la durada de l'estudi. El seu nom real, dades personals, com ara número de telèfon i adreça, i altres dades d'identificació no seran revelades a persones alienes al projecte. D'aquesta manera, es preservarà la teva confidencialitat i anonimat. Per exemple, les teves paraules poden ser citades, però se t’identificarà amb el teu pseudònim.

 

Totes les dades seran tractades d'acord amb les polítiques de protecció de dades de la Universitat, per exemple:

  • Les dades electròniques, inclosos els formularis de consentiment, qüestionaris, arxius d'àudio i transcripcions, s'emmagatzemaran en llocs protegits amb contrasenya. Els fitxers d'àudio no s'utilitzaran en la difusió.

  • Les còpies en paper es conservaran l’armari d'investigació tancat a l'oficina del projecte.

  • Els correus electrònics es guardaran en comptes de correu electrònic professional de les investigadores.

  • Si, durant o després del projecte, una altra investigadora sol·licita l'accés a les dades, la sol·licitud podrà ser concedida si la finalitat és raonable i està d'acord amb la fitxa informativa i el formulari de consentiment, inclòs l'acord per preservar l'anonimat i confidencialitat de les dades.

  • Al final del projecte, les dades s'emmagatzemaran, encriptaran i guardaran de forma segura, durant tres anys; les dades electròniques, en una unitat d'accés limitat al servidor de la URL, i còpies en paper, a l’armari d'investigació tancat de l'oficina del projecte. Al final d'aquest període es decidirà si els materials es guarden en un arxiu extern o es destrueixen confidencialment.

 

Podeu trobar més informació sobre el nostre tractament ètic de dades aquí https://www.researcher-identity.com/privacy-policy i aquí https://www.url.edu/en/research-andinnovation/research-url/research-ethics-committee-url

Es publicarà l'estudi?

El nostre pla de difusió inclou informes, recursos en línia a la pàgina web de RIDSS, tallers, conferències i articles. En tot cas, es preservarà el seu anonimat i confidencialitat. Estarem encantades de compartir els nostres resultats amb tu, si així ho sol·licites.

Amb qui m'he de posar en contacte si tinc alguna pregunta sobre l'estudi o vull presentar una queixa?

Si tens qualsevol dubte o queixa sobre l'estudi, pots posar-te en contacte amb la Investigadora Principal del projecte, la Dra. Montserrat Castelló (montserratcb@blanquerna.url.edu).

bottom of page